Så matchar du din slips

SlipsDet kan vara viktigt att inför viktiga evenemang, träffar, middagar och liknande att kunna matcha sin slips med resten av sin klädsel. Det som alltid är närmast en slips är skjortan och man bör alltid utgå efter att slipsen man bär ska matcha skjortan eller kanske rättare sagt att skjortan man bär ska matcha slipsen, det beror på vilket plagg man väljer att utgå från. Vad man oftast vill uppnå när man ska matcha sin klädsel med en slips är en slags harmoni – det ska inte vara jobbigt för ögat att titta på den kompletta klädseln när den väl är färdig.

Om du bär en vit skjorta så är det som du säkert känner till faktiskt ganska vanligt med att man bär en svart slips, det är ju faktiskt den absolut största kontrasten man kan uppnå med två färger – trots det så är ju faktiskt svart och vitt en oslagbar, tidlös matchning när det kommer till klädsel och i att göra en bra utstyrsel. Svart och vitt som en matchning av skjorta och slips, oavsett vilken som är i vilken färg så går det och det är vanligt till kyrkliga evenemang att man bär just svart-vita matchningar.

En annan kombination som är lugn och fin för ögat är att man bär en vit skjorta med en slips som matchar i ljusare gröna toner eller ljusare blåa toner. Det är vanligt att man har denna typ av matchning när man ska klä sig fint inför någon som har med affärer att göra som till exempel försäljningsmöten eller om man jobbar som golvförsäljare på ett varuhus som säljer elektronik, bilar eller något med högre värde. Ta en titt nästa gång du är i ett varuhus så kommer du kunna hitta inspiration om du söker efter idéer att matcha slips och skjorta inför till exempel ett affärsmöte.

Att matcha sin slips genom att ha en skjorta vars matchande slips är i samma färg fast har ett mönster i olika toner av samma färg är också en bra kombination. Till exempel att ha en relativt ljusblå skjorta med en slips som är mörkblå i grunden men som har diagonala ränder av blått är en bra och faktiskt ganska vanlig kombination. Det blir också vanligare med lila färger hos män och att ha en lila skjorta med en svart eller mörk slips är en kombination som blir allt vanligare. Lust lila färger hos män bör mest användas i festliga sammanhang som inte är allt för högtidliga.

Man bör vara noga när man ska bära slips med skjorta att man verkligen ser till att matcha slipsen med skjortan. Man kan säga att det är svårast att matcha slips och skjorta och om man gjort det så är det relativt enkelt att hitta skor, byxor och kavaj alternativt en kostym som passar till den matchning av slips och skjorta som man gjort. Se till att ta dig en titt på de olika nätbutiker som säljer slipsar och se om du kan hitta en eller flera slipsar som du kan utgå från inför ditt val av skjorta. Vill du vara riktigt fin så skaffar du en skräddarsydd skjorta.